Extra informatie
Meer info over Valdivieso Caballo Loco 75cl
De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. De fermenatie gaat door in temperatuur gecontroleerde inoxen tanks gedurende 21 dagen. Tijdens de fermentatie wordt de "pigeage" techniek toegepast om een complete maar zorgvuldige extractie uit de pel te krijgen. Daarna rijpt de wijn verder voor 36 maanden in Franse houten vaten.
Fel rood met tinten van intens violet wordt de neus domineren zwarte kersen, zwarte bessen en lichte kruiden zoals kaneel en vanille. In de mond biedt deze wijn een mooie lengte en fluweel zachte textuur. Geconcentreerde tannines mooi verweven in de kruidige aroma's.
Deze vallei kent een grote invloed van de Stille Oceaan, deze brengt de zogenaamde "camanchaca" (intense mist die uit de oceaan komt) waardoor de druiven langzaam rijpen met als gevolg betere aroma's en smaken. Bodems zijn ontstaan door alluviale-colluviale afzettingen en continentale sedimenten, waardoor er een hoog zoutgehalte van de bodem ontstaat.
Gerijpt onder de chileense zon wordt deze wijn aangeraden door de wijnliefkenners bij stevige vleesgerechten.