Extra informatie
Meer info over Ravazzol Amarone 75cl
De neus is rijk en complex met aroma’s van zure kersen, bramen, tabak en gekonfijt fruit. De smaak is rijk en intens, fijne tannines.
De hand geoogste druiventrossen worden minstens tot December ingedroogd om dan de fermentatie te laten doorgaan op 15°C in inoxen tanks. Daarna rijpt de wijn verder voor 36 maanden langzaam op 3000L nieuwe houten foeders. Na botteling rijpt de wijn nogmaals 8 maanden op fles.
De wijn heeft een diep robijnrood kleur
Een mooie fruitintensiteit met veel zwarte kersen, rijpe rode bessen, gedroogde vijgen en dadels, kruidnagel en zoethout.
De smaak is rijk en intens met vergelijkbare fruitkarakters, fijne taninnes en een uitzonderlijke afdronk.
De wijngaarden hebben een grote van 30 hectaren gelegen in Marano, het hartje van Valpolicella, die sinds 2016 officieel biologisch gecertificeerd zijn. En zetten nu definitief de stap naar de bio dynamische wijnbouw.