Extra informatie
Meer info over De Morgenzon Shiraz 75cl
De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd in inoxen cuven. Een kleine percentage wordt gefermenteerd zonder ontrist te worden. Na de fermentatie op natuurlijke gisten gaat er nog een lichte maceratie proces door op de schil om de kleur te stabiliseren. Tijdens de fermentatie worden de punch-down en pump-over techniek toegepast om meer smaak en kleur uit de schil te halen. Daarna rijpt de wijn verder gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten, foeders van 3000L en cementtanks.
Robijnrood kleur met diepe paarse kern is de rijke neus van bessenfruit met veel rijpe, rode pruimen en een vleugje witte peper. Bloemige tonen van viooltjes, lavendel en lentebloesems.
Vol in de mond met een jeugdige kracht proef je de laagjes bessenfruit met ontwikkelde kruiden van peper, kaneel, kruidnagel en vanille. Zachte integratie van eikenhout ondersteunt de elegantie en rondheid.
De wijngaarden staan op het domein van De Morgenzon in Stellenboschkloof. De bodem bestaat uit verweerde graniet. De in zuid afrika gerijpte shiraz is voor elke wijnliefhebber een echte aanrader.