Extra informatie
Meer info over Valdivieso Carmenere 75cl
De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. De fermentatie gaat door in temperatuur gecontroleerde inoxen tanks gedurende 7 tot 10 dagen. Daarna rijpt de wijn verder voor 12 maanden in Franse houten vaten.
Met een Donkere robijn kleur en aroma’s van intens, complex en fruitig met tonen van rijpe bessen, zwarte bessen, peper, pruimen en zoete specerijen heeft deze wijn een geweven smaak, licht zoet met lange afdronk.
Deze vallei kent een grote invloed van de Stille Oceaan, deze brengt de zogenaamde "camanchaca" (intense mist die uit de oceaan komt) waardoor de druiven langzaam rijpen met als gevolg betere aroma's en smaken. Bodems zijn ontstaan door alluviale-colluviale afzettingen en continentale sedimenten, waardoor er een hoog zoutgehalte van de bodem ontstaat.
Gerijpt onder de chileense zon is deze carmenere een meerwaarde voor de beginnende wijnliefhebber en wordt zeker geapprecieerd door de gevorderde wijnkenner.