Extra informatie
Meer info over Cabaletta Tentuta Fiorebelli 75cl
Intense robijnrode kleur, met een complex boeket dat doet denken aan pruimen, kersen en aalbessen. De eikenhoutrijping voegt een aangenaam geroosterd en kruidig aroma toe. In de mond is het vol, soepel en goed uitgebalanceerd met een lange afdronk.
De druiven worden geselecteerd uit wijngaarden met een lage opbrengst in de provincie Verona. De druiven worden tussen elkaar geplant en getraind met behulp van de typische pergola-methoden van Veronese en Guyot. Eind september, begin oktober worden deze zorgvuldig met de hand geplukt. De helft van de Cor vina-druiven blijft nog 5 weken aan de wijnstokken om de suikers en de smaken te concentreren en volgen een eenvoudig vinificatieproces voor rode wijn.
Na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd, waardoor ze intact blijven, waardoor schade aan de schil wordt verminderd en de kleurextractie wordt geoptimaliseerd. De fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 25-26°C gedurende 8-10 dagen. Frequente remontage en delestage worden uitgevoerd in de vroege stadia van de fermentatie om zachte extractie van aroma's en zachte tannines te bereiken. Na het rekken wordt een blend gemaakt en worden malolactische bacteriën toegevoegd om een tweede fermentatie te induceren.
In de mond ervaart elke wijnliefhebber een volle, soepele en goed uitgebalanceerde wijn met een lange afdronk.