Extra informatie
Meer info over Trulli Rosato Primitivo
Intens robijnrood van kleur, met aroma's van zwarte kersen, pruimen, kruiden en witte peper. Het mondgevoel is vol, fluwelig en elegant, met zachte maar stevige tannines en een lange, aanhoudende afdronk. Ideaal bij pizza, pasta met rijke vleessauzen. Ook uitstekend bij lamsvlees en belegen kazen.
De Primitivo-druiven zijn zorgvuldig geselecteerd uit wijngaarden met een lage opbrengst in de provincie Taranto, in het zuiden van Puglia. De wijnstokken zijn getraind in het Guyot-systeem. De plantdichtheid ligt rond de 5.000 planten per hectare met een gemiddelde opbrengst van 2,3 kg per plant. De planten zijn gemiddeld 15 tot 25 jaar oud.
Met een zorgvuldige handmatige oogst eind augustus en na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd, waardoor ze intact blijven, waardoor schade aan de schil wordt verminderd en de kleurextractie wordt geoptimaliseerd.
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23-25°C gedurende 8-10 dagen. Na de malolactische gisting wordt de wijn overgeheveld en in roestvrijstalen containers geplaatst bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C.
Deze primitivo, gerijpt in de italiaanse zon, zal voor alle wijnliefhebbers in de smaak vallen.