Extra informatie
Meer info over Liala Trulli Negroamaro 75cl
Diepe en intense roodpaarse kleur, rijke en complexe aroma's, met tonen van rood fruit zoals aalbes, kers en zwarte kers. Een volle wijn, zacht en harmonieus, rijk aan tannines, met een aangename, lange afdronk. De kruidige tonen van kaneel, koffie en vanille maken het bijzonder omhullend, fluweelzacht en elegant. Na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd, waardoor ze intact blijven, waardoor schade aan de schil wordt verminderd en de kleurextractie wordt geoptimaliseerd.
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23-25°C gedurende 8-10 dagen. Voor de fermentatie worden geselecteerde gisten gebruikt die ideaal zijn voor Negroamaro. Tijdens de fermentatie worden veelvuldig overpompen en rack-and-return uitgevoerd om een zachte extractie van aroma's en soepele tannines te bereiken. Na het rekken wordt de malolactische gisting geïnduceerd. Na de malolactische gisting wordt 70% van de wijn overgeheveld en gedurende 7-8 maanden in vaten van 225 liter en eikenhouten vaten van 3000 liter geplaatst. Het gebruik van vaten van verschillende afmetingen geeft de wijn een uitstekende balans tussen fruit en eiken. De overige 30% wordt in roestvrijstalen tanks geplaatst. De componenten worden vervolgens midden tot eind juni gemengd.
De druiven komen van de oudste wijngaarden van ons landgoed, gelegen in de gemeente Guagnano in de provincie Lecce. Zeer lage opbrengsten en zorgvuldig geselecteerde druiven worden gebruikt om deze indrukwekkende Negroamaro te maken. Deze wijn is exclusief in Belgie en zeer beperkt in oplage te verkrijgen in deze winkel.
De 100% Negroamaro druif, gerijpt onder de zuid-Italiaanse zon, is een spektakel in het glas voor de professionele als de ervaren wijnliefhebbers. In Duitsland is deze wijn bekroond door 20 sommeliers met 99/100.