Sidecar
in Cocktails
De eerste iconische Cointreau cocktail, de Sidecar, vindt zijn oorsprong in het Londen van 1920. Een perfecte balans tussen Cointreau, Cognac en citroen. De Sidecar is een klassieker die alle generaties doorstaat. De final touch van een gesuikerde rand zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Ingrediënten
- 30 ml Cointreau
- 50 ml Cognac
- 20 ml Citroensap
- kristalsuiker
- sinaasappel
- ijsblokjes
Benodigdheden
- coupette glas
- Maatje/ jigger
- shaker
- zeef
Bereiding
- Begin met het aanbrengen van een suiker randje aan het glas.
- Schenk alle ingrediënten in een shaker met ijs.
- Sluit de shaker en schud alles goed door elkaar.
- Schenk het geheel in een coupette glas door een zeef.
Opgelet: Geen alcohol onder de 16 jaar. Geen sterke drank onder de 18 jaar.